frands.dk

post[at]frands.dk

Har du googlet noget, du ikke kan finde her på siden?
Så søg her: (skelner mellem store og små bogstaver)

Menu

Håndværk
Resten af hjemmesiden
   Frændefortegnelse
   Egense
   Søværts
   La Poderosa
   Ivar Huitfeldt
   Krigsminder
   Peregrin
   Bissens Klumme
      Brobygning
      Forårshaiku
      Palsgaard
      Moderne byggeri
      Homofob?
   Diverse
   Gamle blog
   Gamle forside

Arkiv

Sidste fem

Moderne kvalitetsbyggeri

Af Sæsonbissen

Jeg tager en gang imellem ud til min fagforening 3F i Rymarken, og på vejen kommer jeg forbi Hasle Torv. For et par år siden blev der bygget nogle boliger her. Et byggeri, som jeg heldigvis ikke har haft den tvivlsomme fornøjelse at deltage i.


På afstand ligner det jo ganske almindeligt godt moderne kvalitetsbyggere. Kigger man nøjere efter, viser det sig, at det nok er ganske almindeligt moderne byggeri, men hverken godt eller kvalitetsagtigt.


Det, man i første omgang tror, er et muret hus, er i virkeligheden betonelementer, der er beklædt med teglsten. Man kan skelne de enkelte elementer, hvis man ser godt efter.


Det er det rene svindel. Det minder om murstenstapet eller de hersens plader med plastikbelægning på, der ligner træ. Forloren lort.


Men i dag skal alt gå så hurtigt, at der ikke er tid til at lave tingene ordentligt. Ellers bliver det jo for dyrt i renter!
I gamle dage var der tid til at lave tingene ordentligt. Hasle Kirke blev bygget vel for 8-900 år siden, og den står der stadig.


Sidste gang, den blev renoveret, var i 1839. I dag er det ikke usædvanligt, at en ældre jord- og betonarbejder er med til for ANDEN gang at renovere et byggeri, han var med til at nybygge som ung.


De folk, der byggede Hasle Kirke, havde også en anden arbejdsglæde. Når der er tid til at lave tingene ordentligt, giver det folk en større tilfredsstillelse at bygge det.
Det andet lort er der ikke meget arbejdsglæde ved at lave. Det eneste, man har ud af det, er ens usle løn, og den gør de også hvad de kan for at gøre så lille og utilfredsstillende som muligt. Skide kapitalistsvin!


2006-10-21 klokken 17:46:00. Kommentarer (0)

Skriv en kommentar. Html-tags kan anvendes - med varsomhed!

Tekst:   
Navn:   
E-mail:   
Url: http://
Skriv Æ:       
(Se nedenfor)

Sidste kommentarer:

Hadsund 1962 - 1964
Håndværk
Håndværk
I et hjørne af Himmerland
Min morfars violin og andre krigsminder

 
eXTReMe Tracker