frands.dk

post[at]frands.dk

Har du googlet noget, du ikke kan finde her på siden?
Så søg her: (skelner mellem store og små bogstaver)

Menu

Håndværk
Resten af hjemmesiden
   Frændefortegnelse
   Egense
   Søværts
   La Poderosa
      Første samtale
      Vrads Sande
      Grathe Hede
      Kongerslev
      Loppeblomstturen
      Sukkertoppen
      Sønderborg
      Kieler Bucht
      Vlieland
      Stavoren
      Amsterdam
      Hjemme igen
      Afslutningen
   Ivar Huitfeldt
   Krigsminder
   Peregrin
   Bissens Klumme
   Diverse
   Gamle blog
   Gamle forside

Arkiv

Sidste fem

Hjemme igen

   Turen over Nordsøen havde været hård ved La Poderosa, og på cykelturene i Holland havde den knast og larmet mere end sædvanligt. Da vi kom hjem til Århus, tog jeg den med hen til vores sædvanlige cykelsmed.
   "Det vil du ikke," sagde cykelsmeden, da han havde kigget på den. "Vi er nødt til at skifte begge klinger og kæden på en gang. De skal passe til hinanden. Med pedalen dér og sadlen, så kommer det til at koste det halve af en ny cykel. Så er der gearvælgerne, bremserne og alt det andet, der jo også er temmelig slidt. Og så er der forsikringen," fortsatte han efter et øjeblik. "Hvis du køber en ny cykel og den bliver stjålet, får du nyprisen af forsikringen. Hvis du reparerer den gamle og den bliver stjålet, så får du bare det, den ifølge deres skemaer er værd i forhold til hvor gammel den er. Med andre ord: de reparationer du laver, de er ikke tyveriforsikrede."
   "Hm," sagde jeg og stod et øjeblik.
   "Vi har nogle cykler på tilbud," sagde cykelsmeden. "Her har vi en i samme kvalitet som din." Han viste mig en flot ny cykel, og han nævnede en pris for den.
   Jeg kunne fint følge logikken i det, cykelsmeden havde sagt om La Poderosa, og jeg kiggede eftertænksomt på den nye cykel.
   "Du kan tænke over det," sagde cykelsmeden.

   Jeg cyklede langsomt hjemad.
   "Nu har vi kørt land og rige rundt i flere år," sagde La Poderosa så. "Jeg har fundet mig i at køre rundt på jordveje, op ad skovveje med trærødder som belægning og ned igen ad trapper. Vi har kørt ad sandveje i sand til fælgene. Og jeg er blevet slæbt tværs over havet på den latterlige tur. Og hvad er takken så? Kasseret. Man bliver kasseret."
   "Se nu lidt positivt på det," sagde jeg. "Hvis jeg køber en ny cykel, så kan du jo slappe lidt mere af. Og hvis jeg skal bruge en cykel til at køre fra en station eller et stoppested hen til et arbejde, så kan du få tjansen."
   "Ja, så kan jeg stå der i al slags vejr, udsat for tyveri og det, der er værre," sagde La Poderosa. "Andencykel. Reduceret til andencykel."
   Jeg havde svært ved at sige nogt til det, og vi cyklede videre i tavshed. "Vi har haft det så sjovt!" sagde La poderosa med et hulk.
   Vi fortsatte, La Poderosa sammenbidt og tavs. Da vi nærmede os Store Torv, satte jeg farte ned. Jeg bremsede helt og stod et øjeblik og skrævede over La Poderosa. "Okay," sagde jeg så, satte cyklen i bevægelse igen, drejede over i den modsatte side af vejen og satte kursen tilbage mod cykelhandleren. La Poderosa var som forandret. Jeg mærkede, at jeg næsten ikke behøvede at træde pedalerne, og alligevel for vi hen ad gaderne i en rasende fart. De sidste hundrede meter trådte jeg overhovedet ikke. Så ivrigt tumlede vi ind ad cykelsmedens port, at vi nær havde væltet en kvindelig cyklist, der trak sin cykel ud ad porten i det samme. Jeg talte igen med cykelsmeden, og jeg bestilte ham til at sætte nye klinger, ny kæde, nye pedaler og en ny sadel på cyklen.


2008-02-26 klokken 15:05:52. Kommentarer (0)

Skriv en kommentar. Html-tags kan anvendes - med varsomhed!

Tekst:   
Navn:   
E-mail:   
Url: http://
Skriv Æ:       
(Se nedenfor)

Sidste kommentarer:

Hadsund 1962 - 1964
Håndværk
Håndværk
I et hjørne af Himmerland
Min morfars violin og andre krigsminder

 
eXTReMe Tracker