frands.dk

post[at]frands.dk

Har du googlet noget, du ikke kan finde her på siden?
Så søg her: (skelner mellem store og små bogstaver)

Menu

Håndværk
Resten af hjemmesiden
   Frændefortegnelse
   Egense
   Søværts
      Sverige 1984
      Biscayen 1987
         Indledning
         Sejl ud
         Afgang
         Om
         Kielerkanalen
         Nordsøen
         Kanalen
         Salcombe
         Biscayen I
         Biscayen II
         Gibraltar
      Det sidste togt 2010
   La Poderosa
   Ivar Huitfeldt
   Krigsminder
   Peregrin
   Bissens Klumme
   Diverse
   Gamle blog
   Gamle forside

Arkiv

Sidste fem

Gibraltar, afmønstring

Tirsdag, 16. juni, klokken 01:30

Jeg sidder under en parasol på en fortovsrestaurant og nyder en øl. Foran mig kan jeg se Gibraltarklippen rejse sig op mod solen, som hænger næsten lodret over os.
Vi kom til Gibraltar i aftes, og det er meningen, at vi skal videre ganske snart.
Det forekommer mig, at det først er nu vi rigtigt er kommet ned i syden med masser af sol & varme og blomster i alle farver.
Jeg har foretrukket at gå en tur alene, og jeg er gået fra bådehavnen, som ligger ved den nordlige ende af klippen, gennem Main Street og er nu nået til den gamle bys sydlige udkant.
Sejlturen herned fra Lissabon var perfekt. Siden Capo Finisterre, hvor vi røg ud i en byge med en 25-30 sekundmeter i stødene, og hvor vinden drejede om i nord, har vi haft medvind.
Vinden lagde sig på en 6-8 sekundmeter hele vejen. Vi sejlede en overgang med kun et forsejl, men satte så en passatrig – to forsejl og ingen storsejl. Vi lænsede med 6-7 kn hele vejen, og åd breddegrader – to i døgnet.
Da vi nåede ’hjørnet’ ved Portugal og skulle til at sejle mod øst, drejede vinden med os, så vi stadig lænsede!
Gradvist blev det varmere, og til sidst blev det både til solbadning og bad på dækket.

Men hvad med Lissabon?
Før i tiden, da vi var meget omhyggelige med at føre fælles dagbog i Fedtfuglen, fik vi gerne en perfekt rapport om sæsonens sejltur ud af det. Én ting manglede dog gerne: beskrivelsen af Skagen Visefestival! Der var simpelthen aldrig nogen, som kunne påtage sig at udrede denne hektiske weekend. Sådan var det osse i Lissabon.
Jeg vil dog forsøge at udrede et par af trådene. Først vil jeg dog skrive noget, som jeg har tænkt over i lang tid:
”Når langtursejlere skriver om deres oplevelser, hører det snarere til reglen end til undtagelsen, når de krydrer deres beretninger med lommefilosofiske betragtninger; og jeg skal da heller ikke holde mig tilbage...”

Afmønstring

Marts 2010

Jeg skal skåne offentligheden og ikke mindst mig selv for disse betragtninger, dagbogen indeholder ikke mere af interesse for så vidt angår sejlads fra Egå til Middelhavet. Efter Gibraltar havde vi en begivenhedsløs sejlads et halvt hundrede nautiske mil videre til Fuengirola, hvor jeg stod af – i god forståelse med den øvrige besætning. Jeg rejste et par uger i Spanien inden jeg med bus og tog vendte hjem til Aalborg.

Undervejs skrev jeg tre gange så meget som det, der er medgået til nærværende beretning. Hvis jeg på et tidspunkt vende tilbage til disse mange sider, vil det blive en helt anden historie...

Båden fortsatte efter planen til Italien, Jens og i hvert fald Bjarne kørte hjem, medbringende min køjesæk fyldt med sejlertøj, redningsvest etc. Hans og familien havde en god tur til Grækenland. Da de sejlede hjem, foregik det gennem floderne! Ved en sluse gik de imod bunden, kølen blev beskadiget, og Hans måtte betale et femcifret beløb for at få båden transporteret nogle få kilometer over land.

Men hjem kom de, jeg mødte Hans og Perk på Tunø engang først i halvfemserne.


2010-03-15 klokken 01:24:40. Kommentarer (0)

Skriv en kommentar. Html-tags kan anvendes - med varsomhed!

Tekst:   
Navn:   
E-mail:   
Url: http://
Skriv Æ:       
(Se nedenfor)

Sidste kommentarer:

At støbe beton i jord
Hadsund 1962 - 1964
Håndværk
Håndværk
I et hjørne af Himmerland

 
eXTReMe Tracker