frands.dk

post[at]frands.dk

Har du googlet noget, du ikke kan finde her på siden?
Så søg her: (skelner mellem store og små bogstaver)

Menu

Håndværk
Resten af hjemmesiden
   Frændefortegnelse
   Egense
      Hals-Egensefærgen
      Egense Friskole
      FDF
      Dokkedal Både
         Silkeborg 1955 - 1957
         Avisartikel 1960
         Dokkedal 1958 - 1963
         Hadsund 1962 - 1964
   Søværts
   La Poderosa
   Ivar Huitfeldt
   Krigsminder
   Peregrin
   Bissens Klumme
   Diverse
   Gamle blog
   Gamle forside

Arkiv

Sidste fem

Hadsund 1962 - 1964

Som det fremgår af artiklen her, blev min mors stilling ved Egense Kommuneskole i de første år af 1960-erne usikker. Skolen blev nedlagt, og hun søgte og fik stilling ved skolen i Hadsund fra sommeren 1963.

Det betød, at familien ikke længere kunne bo i embedsboligen i Dokkedal. Allerede i 1962 erhvervede Knud Peter Brandts Bedding på Engvej nr. 5 i Hadsund. Værkstedet, der blev bygget ovenpå garagen i Dokkedal, blev pillet ned og genopført på beddingen, og det gamle hus blev grundigt renoveret.

Herunder ser man Knud Peter igang med at læsse både på en lastbil. I baggrunden ser man værkstedet, og på taget ser man skiltet, der nu bærer teksten: BRANDTS BEDDING Telf Hadsund 71615. Bag Knud Peter ser man nogle jutesække fyldt med høvlspåner. De brugtes til at stoppe ind imellem bådene, så de ikke skamfilede under transporten.

Jeg husker ikke meget fra tiden i Hadsund - vi boede der også kun et halvt års tid. Men manden til højre for Knud Peter på billedet herunder kunne godt være Søndergaard fra Dokkedal. Knud Peter ejede og drev beddingen i omkring to år, så han pendlede det meste af tiden fra først Dokkedal og senere Egense. I hvert fald Bruun kørte med fra Dokkedal en del af tiden.

Herunder ses et billede af det maleri, som kunstneren Einar Thorbjørn malede kort før, Knud Peter overtog beddingen. Det er kunstneren til højre, og til venstre ses den gamle ejer Brandt. Jeg kan huske den rustne jernpæl i forgrunden af billedet. I baggrunden ses træværkstedet, som lå der fra gammel tid. Ved siden af døren ses, hvordan pensler i mange år er blevet gjort rene på værkstedsvæggen. Inde i værksted stod blandt andet en stor gammel båndsav hvorpå Brandt havde malet mærker for vandstanden ved stormfloder, der havde hærger beddingen gennem tiden. Bådene, der står bag personerne var nok meget typiske for de både, der også i Knud Peters tid blev halet på beddingen.

2016-03-28 klokken 18:54:28. Kommentarer (1)

Hej igen Frans.
Når man bliver sporet ind på noget, kører tankerne. Jeg tror du gik i skole, med Jørn Jacobsen, Engvej 7 og John Jensen, Ole Ruzs fra Engvej 9 og John Jensen, oppe fra Skovvej.

Vanda som jeg skrev om havde en bror, der hedder Andreas, så måske er det fam. der kom efter jer. Men havde du ikke en søster ?

Else Marie Madsen   |   2021-08-26 13:47:15

Skriv en kommentar. Html-tags kan anvendes - med varsomhed!

Tekst:   
Navn:   
E-mail:   
Url: http://
Skriv Æ:       
(Se nedenfor)

Sidste kommentarer:

At støbe beton i jord
Hadsund 1962 - 1964
Håndværk
Håndværk
I et hjørne af Himmerland

 
eXTReMe Tracker