frands.dk

post[at]frands.dk

Gamle forside

Har du googlet noget, du ikke kan finde her på siden?
Så søg her: (skelner mellem store og små bogstaver)

Menu

Egense
   Hals-Egensefærgen
   Egense Friskole
   FDF
   Dokkedal Både
      Silkeborg 1955 - 1957
      Avisartikel 1960
      Dokkedal 1958 - 1963
      Hadsund 1962 - 1964
Aidsdag
Ivar Huitfeldt
Krigsminder
Peregrin
Fiasko
Tagged
Frændefortegnelse
Søværts
La Poderosa
Bissens Klumme
Bla bla

Arkiv

Sidste fem

Hadsund 1962 - 1964

Som det fremgår af artiklen her, blev min mors stilling ved Egense Kommuneskole i de første år af 1960-erne usikker. Skolen blev nedlagt, og hun søgte og fik stilling ved skolen i Hadsund fra sommeren 1963.

Det betød, at familien ikke længere kunne bo i embedsboligen i Dokkedal. Allerede i 1962 erhvervede Knud Peter Brandts Bedding på Engvej nr. 5 i Hadsund. Værkstedet, der blev bygget ovenpå garagen i Dokkedal, blev pillet ned og genopført på beddingen, og det gamle hus blev grundigt renoveret.

Herunder ser man Knud Peter igang med at læsse både på en lastbil. I baggrunden ser man værkstedet, og på taget ser man skiltet, der nu bærer teksten: BRANDTS BEDDING Telf Hadsund 71615. Bag Knud Peter ser man nogle jutesække fyldt med høvlspåner. De brugtes til at stoppe ind imellem bådene, så de ikke skamfilede under transporten.

Jeg husker ikke meget fra tiden i Hadsund - vi boede der også kun et halvt års tid. Men manden til højre for Knud Peter på billedet herunder kunne godt være Søndergaard fra Dokkedal. Knud Peter ejede og drev beddingen i omkring to år, så han pendlede det meste af tiden fra først Dokkedal og senere Egense. I hvert fald Bruun kørte med fra Dokkedal en del af tiden.

Herunder ses et billede af det maleri, som kunstneren Einar Thorbjørn malede kort før, Knud Peter overtog beddingen. Det er kunstneren til højre, og til venstre ses den gamle ejer Brandt. Jeg kan huske den rustne jernpæl i forgrunden af billedet. I baggrunden ses træværkstedet, som lå der fra gammel tid. Ved siden af døren ses, hvordan pensler i mange år er blevet gjort rene på værkstedsvæggen. Inde i værksted stod blandt andet en stor gammel båndsav hvorpå Brandt havde malet mærker for vandstanden ved stormfloder, der havde hærger beddingen gennem tiden. Bådene, der står bag personerne var nok meget typiske for de både, der også i Knud Peters tid blev halet på beddingen.

2016-03-28 klokken 18:54:28. Kommentarer (0)

Skriv en kommentar. Html-tags kan anvendes - med varsomhed!

Tekst:   
Navn:   
E-mail:   
Url: http://
Skriv Æ:       
(Se nedenfor)

Sidste kommentarer:

I et hjørne af Himmerland
Min morfars violin og andre krigsminder
Sangen om Ivar Huitfeldt
Sangen om Ivar Huitfeldt
Sangen om Ivar Huitfeldt

 
eXTReMe Tracker